on Czech about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on German about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on English about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Spanish about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on French about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Greek about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Italian about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Dutch about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Portuguese about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Swedish about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει; home page

 

 

 Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

 

 

 Woman health. Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;.

Ποιοι γιατροί καλούν επίσημα την εμμηνόπαυση είναι ένα γεγονός - συγκεκριμένα, το σημείο στο οποίο παίρνετε την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδό σας. Αυτή η μόνιμη διακοπή της εμμηνόρροιας χαρακτηρίζεται συνήθως μέχρι 12 διαδοχικούς μήνες της κατοχής καμίας περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν την εμμηνόπαυση από 40 έως 58 ετών, με μια μεσαία ηλικία 51.4 έτη.

Μια γυναίκα λέγεται ότι είναι στην εμμηνόπαυση αφότου έχει πάει για ένα πλήρες έτος χωρίς περιόδους. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από την εμμηνόπαυση γύρω από ηλικία 51, ένας μικρός αριθμός θα δοκιμάσει την εμμηνόπαυση από την ηλικία 40 ή τόσο αργά όσο η πρόσφατη δεκαετία του '50 τους. Σπάνια, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μετά από την ηλικία 60. Όταν η εμμηνόπαυση εντοπίζεται πριν από την ηλικία 40, θεωρείται ανώμαλη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Στις γυναίκες, οι ωοθήκες παράγουν το θηλυκές οιστρογόνο και την προγεστερόνη ορμονών. Το οιστρογόνο και η προγεστερόνη ελέγχουν τις περιόδους μιας γυναίκας και άλλες διαδικασίες στο σώμα της. Καθώς μια γυναίκα πλησιάζει την εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες της κάνουν βαθμιαία όλο και λιγότερο αυτών των ορμονών.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η εμμηνόπαυση είναι μια κανονική διαδικασία. Εάν μια γυναίκα έχει αφαιρέσει τις ωοθήκες της από τη χειρουργική επέμβαση ή είχε τη ζημία στις ωοθήκες της για άλλους λόγους, όπως η θεραπεία ακτινοβολίας, μπορεί να γίνει menopausal από εκείνη την διαδικασία.

Μερικές γυναίκες δεν έχουν οποιαδήποτε συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή έχουν μόνο μερικά συμπτώματα. Άλλοι αναπτύσσουν τη διατάραξη και ακόμη και τα αυστηρά, βλαβερά συμπτώματα. Οι μελέτες των γυναικών σε όλο τον κόσμο προτείνουν ότι οι διαφορές στον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη δραστηριότητα μπορούν να διαδραματίσουν έναν ρόλο στη δριμύτητα και ο τύπος γυναικών συμπτωμάτων έχει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα συμπτώματα μπορούν να παρατηρηθούν για αρκετούς μήνες στα έτη πριν από την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδο και μπορούν να συνεχιστούν για αρκετά έτη κατόπιν.

Ο ύπνος συχνά ενοχλείται από τις νυχτερινές καυτές λάμψεις. Μια μακροπρόθεσμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στις αλλαγές στις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εντούτοις, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν σημαντική ζωή αλλάζουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών εμμηνόπαυσης και ύπνου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο την κατάθλιψη.

Πριν από την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά επίθεσης και κτυπήματος καρδιών από τους άνδρες. Μετά από την εμμηνόπαυση, εντούτοις, το ποσοστό καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες συνεχίζει να αυξάνεται και είναι ίσο με αυτού των ανδρών μετά από την ηλικία 65.

Διάφορα φάρμακα χρησιμοποιούνται για να μεταχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ο τύπος φαρμάκου που απαιτείται είναι μια περίπλοκη απόφαση και κάθε γυναίκα πρέπει να συζητήσει το ζήτημα με το γιατρό της. Η επεξεργασία θα εξαρτηθεί από ποια συμπτώματα είναι τα ενοχλητικότερα και πόσο ενοχλητικά είναι.

Το οιστρογόνο που λαμβάνεται ως χάπι ή που εφαρμόζεται στο δέρμα ως μπάλωμα μπορεί να μειώσει τις καυτές λάμψεις, τις διαταραχές ύπνου, τις αλλαγές διάθεσης και την κολπική ξηρότητα. Το οιστρογόνο μπορεί να οριστεί μόνο όταν μια γυναίκα δεν έχει πλέον τη μήτρα της. Ένας συνδυασμός οιστρογόνου και προγεστερόνης χρησιμοποιείται όταν έχει ακόμα μια γυναίκα τη μήτρα της. Η προγεστερόνη είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει την επίδραση του οιστρογόνου στη μήτρα και να αποτρέψει τις αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν στο μητρικό καρκίνο.

Εντούτοις, τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση αυτών των φαρμάκων. Η θεραπεία οιστρογόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του κτυπήματος, του καρκίνου του μαστού και θρόμβων αίματος σε έναν μικρό αριθμό γυναικών. Αφ' ενός, αποτρέπει τα σπασίματα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου κόλου. Επομένως, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών για να μεταχειριστεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι μια μεμονωμένη απόφαση. Μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει στο γιατρό της για τους κινδύνους και τα οφέλη θεραπείας αντικατάστασης ορμονών για την.

Το Gabapentin (Neurontin) συγκρατημένα αποτελεσματικό στη μεταχείρηση των καυτών λάμψεων. Η κύρια παρενέργεια του Gabapentin είναι υπνηλία. Η λήψη του στην ώρα για ύπνο μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει τον ύπνο μειώνοντας τις καυτές λάμψεις.

Η χρήση των προϊόντων σόγιας στη διατροφή όπως tofu μπορεί να έχει το όφελος για μερικές γυναίκες. Η σόγια έχει τις μικρές ποσότητες phytoestrogens (οιστρογόνα εγκαταστάσεων) που μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τις καυτές λάμψεις. Οι ερευνητές σκέπτονται ότι η με βάση τη σόγια διατροφή των ιαπωνικών γυναικών διαδραματίζει έναν ρόλο στην παρεμπόδιση των καυτών λάμψεων. Εντούτοις, δεν είναι σαφές εάν οι ιαπωνικές γυναίκες έχουν λιγότερες καυτές λάμψεις ή εάν εκθέτουν αυτό το πρόβλημα λιγότερο συχνά.

Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;. Woman health.


Εξήγηση όρων

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Open great world around us.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει; είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Ireland Disability Group, Woman health office.