on Czech about Stomatology

on German about Stomatology

on English about Stomatology

on Spanish about Stomatology

on French about Stomatology

on Greek about Stomatology

on Italian about Stomatology

on Dutch about Stomatology

on Portuguese about Stomatology

on Swedish about StomatologyStomatology home page

 

 

”Spenderas den guld-, som köper, vård- canen aldrig dåligt."

Thomas Dekker, Westward Ho, 1604
Stomatology

 

 

 Dental care. Stomatology.

Mest folk vet att tänderna är den mest hårda och starkaste delen av förkroppsliga. Där möter ’ s mer än syna, though. Tänder är en bosatt del av ditt förkroppsligar faktiskt som har blodkärl och nerver. Om du den van vid domaren dina tänder gillar en boka vid dess, täcka, då dig ’ som är beträffande in för en stor överrrakning. Tandanatomi är ett mer försvårad lott, än du tänkte någonsin.

De permanent tänderna är understödjabettet som ska sist vila av ditt liv. De ansar för att vara mer guling (och inte rättvisa på grund av kaffe) och är extremt hårda. Finalbettet göras upp av 32 tänder eller 16 på varje käke. Det finns två centralframtänder för att bita, två sidoframtänder för att bita, två hörntänder för avrivning och bita, fyra premolars för att tugga och sex kindtänder för att tugga.

Dina tänder är vid avlägsen av de mest viktig sak som du använder dagligt. Många folk avslutar upp att försumma deras tänder med felaktig muntlig hygien. Du bör ta omsorg av dem, genom att borsta åtminstone två gånger en dag, att flossing en gång per dag och att gå för tand- checkups för stamgäst åtminstone två gånger per år.

Tand- implantat är fast tillbehör av titaniumen som skruvas surgically in i ditt käkeben. Implantatet är en ankra för envisande falsk tand eller en uppsättning av falska tänder. Framgången klassar av tand- implantat beror på var implantaten förläggas och deras ämnar. De är typisk bäst som framtill förläggas, portionr av din lägre käke.

Om du är den saknade en tanden eller alla dina tänder, kan implantat välla fram är för dig. Så long, som du har nog ben i området av den saknade tanden som gör ankringen av implantaten lättare, fruktansvärdna resultat för denna tillvägagångssättcanavkastning. Om du inte har nog ben för denna att ämna, kan ett benkneg vara nödvändigt.

Implantattillvägagångssättet är en kirurgisk placering av implantatet eller implantaten i ditt käkeben som kräver en tre till sex månad som läker period för implantatåterställandet för att byta ut den saknade tanden eller tänderna. Under denna läka tid växer ben i och runt om den titanium implantatet som mycket skapar en starkt stöd. Tand- implantat kan kasseras. Vanligt byts ut de med en annan implantat av ett litet större storleksanpassar. Kasseringen eller ”felet” klassar är minsta, only implantattillvägagångssätt för 1 till 2% allra. Du måste gå, utan att ha på sig dina tandproteser för en dag till två veckor efter en implantatplacering. Efter implantatet ”har tagit”, och du har tillräckligt läkt, krönar ett mycket naturligt förläggas på implantatet.

Om du är den saknade en tanden eller alla dina tänder, kan implantat välla fram är för dig. Så long, som du har nog ben i området av den saknade tanden som gör ankringen av implantaten lättare, fruktansvärdna resultat för denna tillvägagångssättcanavkastning. Om du inte har nog ben för denna att ämna, kan ett benkneg vara nödvändigt. Ett tillvägagångssätt av att bygga upp ben är bekant som att inympa för ben. Att inympa för ben är vanligt med tand- implantat. Ben, som används, är en av tre typer. Det föredragna ben som ska användas, tas från andra områden av din mun, eller samlat i en sugapparat som borrandet av platserna för tand- implantat uppstår. Ibland tas ben från områden liksom en höft (detta kräver en ortopedisk kirurg och ett fungerande rum). Den tredje källan för nödvändigt ben är en syntetmaterialtyp. Denna är den minst föredragna typen av ben som ska används för detta tillvägagångssätt.

Tandproteser också som är bekant som falska tänder, är det primära ämnet i denna delar upp av vår plats. Här kan du lära, hur tillvägagångssättet utförs, vilka tandproteser kostar och fördelarna och missgynnar av att ha dem.

Det finns två huvudsakliga typer av tandproteser. Både färdiga tandproteser och partiska tandproteser tillverkas fint, beställnings--inpassat. Om du underhåller riktigt dina tandproteser, ska de verkar naturliga och ger ett göra perfektleende. Dessutom hjälper tandproteser att förstärka muskler som kontrollerar dina uttryck som kräver servicen av dina tänder, rid dig av pronunciationproblem som orsakas av saknade tänder och, bistår med att tugga.

Detta tillvägagångssätt bör grundligt diskuteras med din tandläkare, som det finns flera personligt, och läkarundersökningen dela upp i faktorer för att ta in i övervägande. Du kan i stället vara en kandidat för tand- överbryggar och tand- implantat som valfria tillvägagångssätt.

I annat anföra som exempel, krönar är van vid byter ut en faktisk saknad tand. Dessa krönar ankras till tänderna på antingen sida, med en överbrygga delar upp att förbinda tvåna krönar. I stället för överbryggar, singeltanden som tand- implantat kan användas, som avlägsnar behovet för understödja krönar.

Din ska kosmetiska tandläkare gör ett intryck av tanden och ett tand- laboratorium som ska för att skapa kröna. Du ska typisk tjänstledighetar som kontoret med ett tillfälligt krönar för att ha på sig stunder, permanenten krönar göras - detta takes omkring två veckor. Permanenten krönar cementeras därefter på din tand. Typisk krävs endast två besök för denna del av tillvägagångssättet. Ofta kan ett förberedande åtgärdåterställande av din tand vara nödvändigt, för en kröna kan förläggas. För att stabilisera din tand, måste en fyllning först sättas in förlägger före att förlägga en kröna, tack vare som förlusten av den original- tanden strukturerar. Tanden krönar vanligt sist tio till femton år.

Det finns i stort tre typer av krönar, gjorde de av guld-, keramiskt krönar och keramisk-veneered guld- krönar. Guld- och metal-ceramic krönar är extremt kapitalvaran och används normalt i kindtänder, var styrkorna från att tugga och att mala är mest förhärska. Keramiskt krönar används i första hand för framtänder, sedan som de den bäst canen liknar den naturliga tanden färgar.

Det finns många olikt orsakar, att bly- till nedfläckada eller missfärgade tänder. Några av de mest vanlig anledning är dagliga matar och dricker –kaffe, tea, sodavatten, och all rött vin har befläcka verkställa på tandemalj. Att röka som också ska, gör mörkare tänder. Några läkarbehandlingar, om taget under tidig sortbarndom, kan resultera i tänder som missfärgas.

Tandläkare är kompetent att ge mycket mer dramatisk tänder som whitening. Några tålmodig opt för en take-home sats, som ger resultat i några dagar, stund som andra väljer ett one-hour tillvägagångssätt, som avancerade teknologier för bruk som omgående bleker tänder flera, skuggar tändare. Take-home satser gäller vanligt beställnings--passformen magasin med en whitening gel av carbamideperoxiden, för att ha på sig för flera timmar över något numrerar i sänder av veckor som beslutsamma vid tandläkaren. Dessa satser är vanligt mindre dyra, än en-besöka whitening av tillvägagångssätt.

Några typer av tandmissfärgning är svåra att whiten och fest. Tänder, som har betvingats till trauman, kan göra mörkare markant och motstår något bleka tillvägagångssätt. Några läkarbehandlingar påverkar ungt barn, när deras tänder är första bilda och kan också vara nästan omöjliga till fest. Ska tandläkare berättar vilka lägen kan resultera i bleka-resistent missfärgning, och ger rådgivning på hur effektiva olika behandlingar kan vara. I fall av ytterlighetmissfärgning, som kan inte betvingas till allmänningtänder som whitening tillvägagångssätt, kan porslinfanér som appliceras till tänderna, vara en alternativ lösning.

Tanden som reshaping eller drar upp konturernaa av, är en av få ögonblickbehandlingar nu som är tillgängliga i kosmetisk dentistry. Tand- reshaping och att dra upp konturernaa av är ett tillvägagångssätt som korrigerar krokiga tänder, kanstött tänder, knäckte tänder eller jämna överlappande tänder i rättvis en period.

Tanden som reshaping eller tanden som sculpting, är en kassaskåp och en konservativ person långt för att förbättra ditt leende. Tänder kan bli svagare, om stora belopp av emalj tas bort, reshaping för tand bör begränsas till minderårigändringar eller kombineras med fanér eller bindningen för det bäst leendet.

När du drar upp konturernaa av tänder kan också hjälpa korrekta lilla problem med tuggan. Det är vanligt för att bindningen kombineras med tanden som reshaping för att uppnå ett härligt leende. Det finns faktiskt flera väg att ändra det utseendemässigt av dina tänder. Många tider kombineras dessa olika tillvägagångssätt i olik väg att leverera det leende av dina drömmar.

På något peka, eller annat i vår liv, mest av oss lindar upp med ett hål. Ofta appeller för ett hål för din tandläkare som tar bort förfalla och som in fyller tandområdet som togs bort. Det har finnas ett nummer av framflyttningar i sätta in över de förgångna få åren, så, om du är en av de lyckliga och inte har haft ett hål i en stund, bör du läsa upp på vad är den tillgängliga todayen, så att du förstår valen som är tillgängliga till dig.

Mest av oss har haft amalgamfyllningar (försilvra) eller guld- fyllnads- återställanden. Några amalgamfyllningar var vad vi har kallat kvicksilverfyllningar, som något innehållet kvicksilver för amalgam fyllningar. Belägga med metall fyllningar var effektivt, men mycket färgar iögonfallandet och ansat för att svärta in med tiden.

Det finns inte något bekant vård- riskerar av hälerikompositfyllningar. Om sådan, går en fyllning inte att vara nog som skyddar din skadada tand, eller, om din tandemalj är tunn, och ska lätt bryta, då, om din tand har haft en rotakanal som försvagade din tand villkorar, din tand kan kräva extra skydd liksom en kröna.

Om över halva av din kindtandtands att bita ytbehandla förfallas ett inlägg, eller onlayen kan vara ett bättre alternativ än en fyllning. Dessa alternativ är i stort för när mer än en fyllning är nödvändigt men mindre än en ska kröna. Ett inlägg förläggas in - mellan uddarna av tanden, eftersom ska ett enda täcker one or more av uddarna. De kan göras av ett guld- legerar, porslin eller tand-färgad kåda och cementeras in i förlägger.

Tand- fanér (som kallas ibland porslinfanér eller tand- porslinlaminater) är wafer-thin, specialtillverkat beskjuter av tand-färgade material som planläggs för att täcka bekläda, ytbehandlar av tänder. Dessa beskjuter är obligations- till bekläda av tänderna som att ändra som är deras, färgar, formar, storleksanpassar eller längden och att resultera i ett förbättrat utseendemässigt.

Tandemaljmissfärgning kan orsakas av att befläcka, att åldras eller kemisk skada till tänder. Några av de mer vanlig anledning av tandmissfärgning är läkarbehandlingar, kaffe, tea eller cigaretter. Bemanna vem viktiga belopp för drink av colaläsk kan erfara liknande befläcka.

Fanér porslin eller plast-, förläggas över framtänderna till ändring färgar formar av tänderna. Fanér är ideal för tänder som är för lilla, för stora eller har ojämnt ytbehandlar. Det är mycket vanligt för att folk ska ha ofullbordade tänder, endera formade underligt tänder, kanstött tänder, krokiga tänder, spela golfboll i hål tänder med litet i dem eller en olämplig storleksanpassad tand eller tänder som har ett udda utseendemässigt. Fanér löser sådan oriktigheter och skapar en kapitalvara och ett behagligt leende.

Ett tand- överbryggar är en falsk tand som är bekant som en pontic, som fixeras mellan två som, porslin krönar för att fylla in området som lämnas av en saknad tand. Tvåna krönar innehav som det förlägger in, som fästas på dina tänder på varje sida av den falska tanden. Detta är bekant, som fixad överbryggar. Detta tillvägagångssätt är van vid byter ut en eller flera saknade tänder. Fixat överbryggar kan inte tas ut ur din mun, som du styrkan gör med löstagbara partiska tandproteser.

I områden av din mun, som är under mindre spänning, liksom dina framtänder, ett cantilever, överbrygga kan användas. Cantilever överbryggar används, när det finns tänder på endast en sida av öppet utrymme. Överbryggar kan förminska ditt riskerar av gummisjukdom, korrigerar hjälp någon tugga utfärdar och förbättrar även ditt anförande. Överbryggar kräver din förpliktelse till allvarlig muntlig hygien, men ska sist så många tio år eller mer.

Din kosmetiska tandläkare kan ha dig att använda en flipperanordning. En flipper är en falsk tand som tillfälligt tar förlägga av en saknad tand, för permanenten överbryggar förläggas. En flipper kan fästas via endera en binda, eller ett plast- lappar att passformar i taklägga av din mun. Flipper betyds för att vara tillfälliga lösningsstunder som väntar på permanenten, överbryggar.

Stomatology. Dental care.


Definitionförklaring

Fanér


Tand- fyllningar


Tand- implantat


Tandproteser


Anestesi


Bleka för tand


Porslin


Stomatology


Tand- hål


Tand- kröna


överbrygga


Open great world around us.


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Dental care namngett Stomatology är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Dental care. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Dental care till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 Ireland Disability Group, Dental care office.