on Czech about Perimenopause en menopause

on German about Perimenopause en menopause

on English about Perimenopause en menopause

on Spanish about Perimenopause en menopause

on French about Perimenopause en menopause

on Greek about Perimenopause en menopause

on Italian about Perimenopause en menopause

on Dutch about Perimenopause en menopause

on Portuguese about Perimenopause en menopause

on Swedish about Perimenopause en menopausePerimenopause en menopause home page

 

 

 Perimenopause en menopause

Woman health. Perimenopause en menopause.

De meeste vrouwen denken aan menopause als tijd van het leven wanneer hun menstrual periodes beëindigen. Dit komt gewoonlijk tijdens middenleeftijd voor, wanneer de vrouwen ook andere hormonale en fysieke veranderingen ervaren. Om deze reden, wordt menopause soms genoemd de „verandering van het leven“.

Een vrouw schijt in menopause nadat zij één volledig jaar zonder periodes is gegaan. Terwijl de meeste vrouwen in de Verenigde Staten door menopause rond de leeftijd van 51 gaan, zal een klein aantal menopause zodra leeftijd 40 of zo laat zoals hun recente jaren '50 ervaren. Zelden, komt menopause voorbij leeftijd 60 voor. Wanneer menopause vóór leeftijd 40 wordt gediagnostiseerd, wordt het beschouwd als om abnormale of voorbarige menopause.

In vrouwen, produceren de eierstokken het vrouwelijke hormonenoestrogeen en de progesterone. Het oestrogeen en de progesterone controleren de periodes van een vrouw en andere processen in haar lichaam. Aangezien een vrouw menopause nadert, maakt haar eierstokken geleidelijk aan steeds minder van deze hormonen.

Aangezien de hormoonniveaus vallen, wordt het patroon van een vrouw van het menstrual aftappen gewoonlijk onregelmatig. Vele vrouwen ervaren lichte, overgeslagen of recente periodes totaal voor verscheidene maanden aan een jaar vóór hun periodeseinde. Sommige vrouwen kunnen hetnormale aftappen ervaren. Het is belangrijk om te realiseren dat tot menopause volledig is, een vrouw nog zwanger kan worden zelfs wanneer de periodes licht of gemist zijn.

Perimenopause, die ook als climacterisch wordt bekend, omvat de tijd vóór menopause wanneer de hormonale en biologische veranderingen en de fysieke symptomen zich beginnen voor te doen. Deze periode duurt een gemiddelde van drie tot vijf jaar.

Een hete flits is een gevoel beschreven zoals zijnd plotseling heet, gespoeld en ongemakkelijk, vooral in het gezicht en de hals. De hete flitsen komen in uitbarstingen of vloed die gewoonlijk een paar seconden aan een paar notulen duren. Zij worden door veranderingen in het manierbloedvat ontspannen en aangaan en worden verondersteld veroorzaakt om op de veranderingen in het oestrogeenniveaus van een vrouw worden betrekking gehad.

Een vrouw kan onregelmatige periodes hebben want verscheidene maanden aan jaren vóór haar periodes definitief ophouden. Om het even welke het vaginale aftappen die zich na een jaar geen periodes ontwikkelt is abnormaal en zou door een arts moeten worden geëvalueerde.

De slaap wordt vaak gestoord door nighttime hete flitsen. Een gebrek op lange termijn aan slaap kan tot veranderingen in stemmingen en emoties leiden. De chemische veranderingen die tijdens menopause gebeuren verhogen niet het risico van depressie. Nochtans, ervaren vele vrouwen het belangrijke leven verandert tijdens hun middentijd met inbegrip van menopause en slaapstoringen, die het risico kunnen verhogen om depressie te ontwikkelen.

Sommige vrouwen melden geprikkeldheid of andere stemmingsveranderingen. De geprikkeldheid wordt algemeen veroorzaakt door slechte slaap als gevolg van nighttime hete flitsen. Een aantal vrouwen, echter, niet voelen irritable.

Aangezien de oestrogeenniveaus dalen en laag tijdens menopause blijven, stijgt het risico om osteoporose te ontwikkelen. Het risico is het grootst voor slanke, witte of licht-gevilde vrouwen. U kunt helpen osteoporose verhinderen door genoeg vitamine D door zonlicht of een dagelijkse multivitamin te krijgen die, die een dieetrijken in calcium eet en regelmatige oefening uitvoert. De vrouwen zouden moeten beginnen deze acties goed te voeren alvorens menopause begint. Dit is omdat de vrouwen beginnen beenmassa zodra leeftijd 30 te verliezen maar de breuken als gevolg van osteoporose komen niet tot 10 tot 15 jaar na menopause voor.

Voor de meeste vrouwen, wordt de diagnose van menopause gemaakt die op de beschrijving van een vrouw van haar symptomen en het einde van haar menstrual periodes wordt gebaseerd. Het testen van het laboratorium is niet gewoonlijk nodig.

Op het tijdstip van menopause, adviseren de artsen vaak een meting van de beendichtheid. Het testresultaat zal soms vroege osteoporose ontdekken. Vaker wordt het resultaat gebruikt als basislijn om tarief van beenverlies in de toekomst te vergelijken.

Een aantal medicijnen worden gebruikt om de symptomen van menopause te behandelen. Het nodig type van medicijn is een ingewikkeld besluit en elke vrouw zou de kwestie met haar arts moeten bespreken. De behandeling zal afhangen van welke symptomen het lastigst zijn en hoe lastig zij zijn.

Oestrogeen dat als pil wordt genomen of dat op de huid als flard wordt het toegepast kan hete flitsen, slaapstoringen, stemmingsveranderingen en vaginale droogte verminderen. Het oestrogeen kan alleen worden voorgeschreven wanneer een vrouw niet meer haar baarmoeder heeft. Een combinatie van oestrogeen en progesterone wordt gebruikt wanneer een vrouw nog haar baarmoeder heeft. De progesterone is noodzakelijk om het effect van het oestrogeen op de baarmoeder in evenwicht te brengen en veranderingen te verhinderen die tot baarmoederkanker kunnen leiden.

Het gebruik van sojaproducten in het dieet zoals tofu kan voordeel voor sommige vrouwen hebben. De soja heeft kleine hoeveelheden phytoestrogens (installatieoestrogenen) die kunnen helpen hete flitsen verlichten. De onderzoekers speculeren dat het dieet op basis van soja van Japanse vrouwen een rol in het verhinderen van hete flitsen speelt. Nochtans, is het niet duidelijk of de Japanse vrouwen minder hete flitsen hebben of of zij dit probleem minder vaak melden.

De hoofdpijnen, het opzwellen, de geprikkeldheid, de depressie en de moeheid zijn enkel enkelen van de onplezierige symptomen van premenstrual syndroom, dat miljoenen vrouwen elke maand beïnvloedt. Maar gelukkig, PMS -- niettemin wijd verondersteld om een resultaat van veranderingen in hormoonniveaus te zijn tijdens menstrual cyclus van een vrouw -- is niet volledig voorbij de controle van een vrouw.

Het Menstrual cirkelen in vrouwen vloeit uit een complexe interactie van reproductieve hormonen voort die schommelen en op diverse punten tijdens een ongeveer maanmaand (28 dagen) wegebben.

Vele vrouwen gaan door cyclus na cyclus, blissfully onbewust van het toenemen en het vallen van deze hormonen behalve tijdens specifiek over verscheidene dagen van het aftappen. Zo velen zoals één derde vrouwen, echter, aan onplezierige symptomen lijdt die met de hormonale schommelingen tijdens vooral de laatste 7 tot 14 dagen van hun maandelijkse cyclus correleren. Voor misschien 1 in 10 van deze vrouwen, de symptomen--oproepen premenstrual syndroom of PMS--verontrust hen bijna elke maand, terwijl andere vrouwen slechts bij tussenpozen lijden.

Het onderzoek toont aan dat dieet en voedings kon het spel een significante rol in de strengheid van symptomen PMS, en vele vrouwen hun maandelijkse periodes met ongemak eenvoudig verlichten door hun diëten te veranderen of voedingssupplementen te nemen.

Door onderzoek, zo velen zoals één derde vrouwen aan op pMSbetrekking hebbende symptomen lijdt aangezien hun hormonen in vorige week of twee van hun maandelijkse cyclus schommelen.

Terwijl sommige vrouwen deze symptomen kunnen ervaren bij tussenpozen, ervaart ongeveer één in 10 hen elke maand, volgens Eades. Voor ongeveer één in 20 vrouwen, kan PMS zo streng worden dat het algemene depressie in het dagelijkse leven, volgens Nieuwe Keuzen in het Natuurlijke Helen door het Tijdschrift van de Preventie veroorzaakt.

De sleutelbloem olie, de lijnzaadolie, lavendel, peterselie, het bijenstuifmeel en de reine bessen, die wijd in Europa wordt de de gebruikt, zijn andere bewezen natuurlijke remedies die gemeenschappelijke symptomen kunnen verlichten.

De pMS-lijders zijn ook vaak ontoereikend in calcium, zink en B-Vitaminen, in het bijzonder vitamine B6, en kunnen vaak zeer van aanvulling profiteren.

Naast voedingsaanvulling, kunnen de vrouwen helpen PMS verhinderen door veranderingen in hun diëten aan te brengen. Eten van meer voedselrijken in omega-3 vetzuren, zoals vettige vissen en groene bladgroenten, is belangrijk aangezien omega-3 deficiënties ook zijn verbonden met PMS.

In een rapport dat in Foumal van de Amerikaanse Universiteit van Voeding wordt gepubliceerd bepaalden de onderzoekers een magnesiumdeficiëntie met premenstrual alleen syndroom of in combinatie met ontoereikendheid van zink, linoleic zuur en de vitaminen van B (hoofdzakelijk B6) is geassoci�ërd.

Als u menstrual problemen hebt, kunt u hen met dieet kunnen verminderen. De wetenschappers hebben lang geweten dat het voedsel het vrouwelijke hormoonoestrogeen kan beïnvloeden, beïnvloedend menstruatie, en dat de koolhydraten met premenstrual syndroom (PMS) sterk verbonden zijn. Nu openbaart het onderzoek verrassende nieuwe aanwijzingen over hoe bepaalde voedsel en voedingsmiddelen, met inbegrip van calcium, mangaan, en vooral dieetvet en cholesterol, menstruatie kunnen beïnvloeden.

Perimenopause en menopause. Woman health.


Termijnen en definities

Bezorgdheid


Chlorella


Menopause


Oestrogeen


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsie


Climacterisch


Depressie


Hormoon


Oestrogeen


Osteoporose


Premenstrual syndroom


Progesterone


Spanning


Testosteron


Open great world around us.


 

 

 

 

 

Sitemap

Informatie in dit document ongeveer Woman health genoemd Perimenopause en menopause is voor Eind - het gebruik van de gebruiker slechts en kan niet worden verkocht, anders voor commerciële doeleinden worden opnieuw verdeeld of worden gebruikt. De informatie is een onderwijs slechts hulp. Het is geen de bedoeling geweest als medische raad voor individuele voorwaarden of behandelingen van Woman health. Bovendien, zijn de vervaardiging en de distributie van kruidensubstanties niet nu geregeld in de Verenigde Staten, en geen kwaliteitsnormen bestaan momenteel als de geneeskunde van de merknaam en generische geneeskunde. Bespreking over Woman health aan uw arts, verpleegster of apotheker voordien na om het even welk medisch regime om te zien of is het veilig en efficiënt voor u.

© Copyright 2007 Ireland Disability Group, Woman health office.