on Czech about Τα υγιή δόντια μας

on German about Τα υγιή δόντια μας

on English about Τα υγιή δόντια μας

on Spanish about Τα υγιή δόντια μας

on French about Τα υγιή δόντια μας

on Greek about Τα υγιή δόντια μας

on Italian about Τα υγιή δόντια μας

on Dutch about Τα υγιή δόντια μας

on Portuguese about Τα υγιή δόντια μας

on Swedish about Τα υγιή δόντια μαςΤα υγιή δόντια μας home page

 

 

 Τα υγιή δόντια μας

 

 

 Dental care. Τα υγιή δόντια μας.

Το ορατό μέρος ενός δοντιού, διαφορετικά γνωστό ως κορώνα, είναι μόνο μια μικρή μερίδα του συστήματος διαβίωσης. Η κορώνα αποτελείται από το σμάλτο, η σκληρότερη ουσία που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Είναι κόκκαλο που έχει εμπλουτιστεί με τα μεγάλα ποσοστά του ασβεστίου. Εκείνο το � s γιατί οι άνθρωποι που πίνουν τα μέρη του γάλακτος ή παίρνουν τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια. Το σμάλτο είναι το παχύτερο στην κορώνα, και λεπτύτερο κοντινό οι ρίζες των δοντιών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας καταλήγετε την κατοχή 2 απολύτως διαφορετικών συνόλων δοντιών. Το αρχικό σύνολο είναι τα δόντια μωρών (αποβαλλόμενα δόντια) που πέφτουν τελικά έξω. Είναι πιό άσπροι, μαλακότεροι, και λιγότερο εύρωστοι από τα ενήλικα δόντια. Ως εκ τούτου, τείνουν να φθείρουν πολύ γρηγορότερα από τα μόνιμα δόντια, αλλά πέφτουν επίσης έξω για να κάνουν το χώρο για τους. Σιγουρεμένος ότι εκεί � s αρκετό διάστημα στο κενό που προκαλείται από ένα χαμένο δόντι μωρών είναι σημαντικό για τα υγιή ενήλικα δόντια.

Οι άριστες κορώνες και οι γέφυρες έγιναν από το Etruscans στο 7ο σεντ. Β.Γ. Σε περίπου εκείνος ο χρόνος, δόντια εξαγόταν στη Μικρά Ασία ως θεραπεία για τα σωματικές δεινά και τις ασθένειες. Οι δεξιότητες που επιτεύχθηκαν από το Etruscans, το Phoenicians, τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, και τους Ρωμαίους χάθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος κατά τη διάρκεια των μέσων ηλικιών, όταν άσκησαν οι κουρείς και οι ζώνες περιπλάνησης των τσαρλατάνων την ανειδίκευτη οδοντιατρική στις αγορές και τις εκθέσεις. Το Abulcasis, ένας Ισπανός δένει, ήταν ένα από λίγα στο χρόνο του που μελέτησε την οδοντική χειρουργική επέμβαση.

Οι οδοντίατροι είναι σε θέση να παρέχουν την πιό δραματική λεύκανση δοντιών. Μερικοί ασθενείς επιλέγουν μια καθαρή εξάρτηση που παρέχει τα αποτελέσματα σε μερικές ημέρες, ενώ επιλέγουν άλλοι μια μονόωρη διαδικασία ότι προηγμένες τεχνολογίες χρήσεων για να λευκάνουν αμέσως τα δόντια αναπτήρας διάφορων σκιών. Οι καθαρές εξαρτήσεις περιλαμβάνουν συνήθως τους συνήθεια-κατάλληλους δίσκους με ένα λευκαίνοντας πήκτωμα carbamide του υπεροξειδίου, που φοριέται για αρκετές ώρες τη φορά κατά τη διάρκεια κάποιου αριθμού εβδομάδων όπως καθορίζεται από τον οδοντίατρο. Αυτές οι εξαρτήσεις είναι συνήθως λιγότερο ακριβές από την ένας-επίσκεψη λευκαίνοντας τις διαδικασίες.

Για τα άτομα που ψάχνουν έναν γρήγορο τρόπο να επιτύχουν τα δραματικά δόντια που λευκαίνουν τα αποτελέσματα, η εσωτερική λεύκανση είναι ο τρόπος να πάει. Το προστατευτικό πήκτωμα εφαρμόζεται στις γόμμες, τα χείλια και άλλο ιστό γύρω από τα δόντια, και έπειτα μια λύση λεύκανσης εφαρμόζεται στο σμάλτο δοντιών. Ένα λέιζερ υψηλής έντασης ή άλλος τύπος φωτός καταλύει τη χλωρίνη, και τα δόντια αντιμετωπίζονται για μια έως δύο ώρες.

Οι ήπιες παρενέργειες πρέπει να αναμένονται με οποιαδήποτε δόντια που λευκαίνουν τη διαδικασία, και μπορούν να κυμανθούν από την ταλαιπωρία προσβολών ως την ευαισθησία ως καυτός και κρύος. Ενώ οι σοβαρές παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες, οποιεσδήποτε εκτεταμένες αισθήσεις του πόνου πρέπει αμέσως να αναφερθούν σε έναν οδοντίατρο. Την ενόχληση στις γόμμες και τους στοματικούς ιστούς πρέπει επίσης να προσέξουν για και να αναφερθεί εάν επίμονη.

Δεδομένου ότι γερνάμε, οι πολύτα από εμάς βρίσκονται με τα δόντια που δεν είναι πλέον δομικά υγιή. Τα κανάλια ρίζας, οι χαμένες γαρνιτούρες, η αποσύνθεση κάτω από μια πλήρωση, η σμίλευση και το ράγισμα του σμάλτου είναι όλα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στις ατέλειες μεγάλης κλίμακας στην επιφάνεια ενός δοντιού. Όταν η ολόκληρη επιφάνεια του δοντιού είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σύστημα ρίζας είναι άθικτο, μια δύναμη κορωνών είναι ακριβώς τι οι διαταγές οδοντιάτρων.

Αλέθοντας τα δόντια σας, ένα ανάρμοστη δάγκωμα, μια ηλικία, οι γαρνιτούρες και η αποσύνθεση δοντιών μπορούν όλες τους παράγοντες στη φθορά κάτω, το ράγισμα ή τη θραύση των δοντιών σας. Οι οδοντικές κορώνες καλύπτουν την ολόκληρη ορατή επιφάνεια του επηρεασθε'ντος δοντιού σας και προσθέτουν τη δύναμη, τη διάρκεια και τη σταθερότητα δοντιών.

Να είστε βέβαιος να συζητήσει με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας ότι το χρώμα τσιμέντου που χρησιμοποιείται για τη μόνιμη κορώνα σας θα είναι το ίδιο όπως χρησιμοποιείται για την προσωρινή κορώνα σας. Μια δοκιμή στην κόλλα χρησιμοποιείται για αυτόν το λόγο. Το χρώμα του τσιμέντου έχει επιπτώσεις στο γενικό χρώμα μιας κορώνας πορσελάνης, έτσι αυτό πρέπει να συζητηθεί πολύ πριν να τοποθετηθεί η προσωρινή κορώνα σας.

Σε μερικές περιπτώσεις ο καλλυντικός οδοντίατρός σας μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα βατραχοπέδιλο αντί μιας προσωρινής κορώνας. Ένα βατραχοπέδιλο είναι ένα ψεύτικο δόντι για να πάρει προσωρινά τη θέση ενός ελλείποντος δοντιού προτού να τοποθετηθεί η μόνιμη κορώνα. Ένα βατραχοπέδιλο μπορεί να συνδεθεί μέσω είτε ενός καλωδίου είτε ενός πλαστικού κομματιού που ταιριάζει στη στέγη του στόματός σας. Τα βατραχοπέδιλα προορίζονται να είναι μια προσωρινή λύση αναμένοντας τη μόνιμη κορώνα.

Οι σύνθετες οδοντικές γαρνιτούρες ρητίνης δημιουργήθηκαν ως εναλλακτική λύση των παραδοσιακών οδοντικών γαρνιτουρών μετάλλων. Οι γαρνιτούρες δοντιών που χρωματίζονται για να μοιάσουν με ένα φυσικό δόντι είναι γνωστές ως σύνθετη ρητίνη που οι οδοντικές γαρνιτούρες, αποτελούνται από μια πλαστική οδοντική ρητίνη. Οι σύνθετες οδοντικές γαρνιτούρες ρητίνης είναι ισχυρές, ανθεκτικές, και κάνουν για ένα πολύ φυσικό χαμόγελο κοιτάγματος. Πολλά οδοντικά ασφαλιστικά σχέδια καλύπτουν τη χρήση τους.

Ο οδοντίατρός σας θα σας δώσει ένα τοπικό αναισθητικό σε ναρκωμένο η περιοχή. Ο οδοντίατρος προετοιμάζει έπειτα μια πρόσβαση στην αποσυντεθειμένη περιοχή του δοντιού και αφαιρεί τις αποσυντεθειμένες μερίδες. Αυτό ολοκληρώνεται με τα παραδοσιακά τρυπάνια, γδάρσιμο αέρα μικροϋπολογιστών ή ακόμα και με ένα οδοντικό λέιζερ. Με μια σύνθετη πλήρωση, ο οδοντίατρός σας θα συντηρήσει περισσότερων του φυσικού δοντιού δεδομένου ότι η σύνθετη ρητίνη μπορεί να συνδεθεί με το δόντι στα λεπτά στρώματα. Εάν η αποσυντεθειμένη περιοχή του δοντιού σας είναι κοντά σε ένα νεύρο, ένα πρόσθετο σκάφος της γραμμής θα χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει το νεύρο.

Εάν πάνω από η μισή από την επιφάνεια δαγκώματος του μοριακού δοντιού σας αποσυντίθεται inlay ή onlay μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από μια πλήρωση. Αυτές οι επιλογές είναι βασικά για πότε μια περισσότερο από πλήρωση απαιτείται αλλά μια λιγότερο από κορώνα θα κάνει. Inlay τοποθετείται μεταξύ των cusps του δοντιού, ενώ ένας μόνος θα καλύψει ένα ή περισσότερα από τα cusps. Μπορούν να αποτελεσθούν από ένα χρυσό κράμα, μια πορσελάνη ή μια δόντι-χρωματισμένη ρητίνη και τσιμεντάρονται στη θέση.

Τα υγιή δόντια μας. Dental care.


Ερμηνεία όρων

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Open great world around us.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Τα υγιή δόντια μας είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Ireland Disability Group, Dental care office.